Amacımız, kullanıcıların mimari fikirlere ulaşımını kolaylaştırmak; onları farklı ürün ve malzeme tedarikçileriyle tanıştırmak, ihtiyacı kadar mimari hizmetten faydanlanmalarını sağlamaktır.
YAYLA BALI NAHL ARICILIK 1357RK ALASÖKÜ KÖYÜ TAŞKÖPRÜ /KASTAMONU KESTANE BALI NAHL ARICILIK DOĞANYURT/ KASTAMONU BALIN İÇERİĞİ
Bala dışarıdan müdahale edilmemişse bal tamamen doğal bir besindir. Balda insan hayatı için önemli olan vitaminler, aminoasitler ve enzimler bolca vardır.
Vitaminler
Sağlıklı yaşamın vazgeçilmez bir parçası olan organik bileşiklerdir. Vitaminler yağda ve suda eriyenler olarak ikiye ayrılır.
Balda bulunan bazı vitaminler;
B1(TİAMİN), B2(RİBOVLAVİN), B3(NİSAİN),
B5(PENTOTENİK ASİT), B6(PYRİDOXSİNE), B7(BİOTİN-VİTAMİN H),
B9(FOLİKASİT), ASKORBİK ASİT (C VİTAMİNİ)
Mineraller
Vücudun sağlıklı kalabilmesi için gerekli olan ve vücudumuzun kendi oluşturamadığı inorganik maddelerdir. Mineraller vitaminlerle birlikte çalışarak diğer besin maddelerinin etkin bir şekilde kullanılmasını sağlar. Böylece sağlıklı kemik ve diş yapısı, kalbin düzenli çalışması, hücre korunması ve gelişimi, kas fonksiyonları, üreme sağlığı, dolaşım ve sinir sistemi, vücutdaki su dengesinin korunması gibi birçok hayati foksiyonlarda görev alırlar. Mineraller vücut tarafından üretilmediği için besin yoluyla alınması gerekmektedir.
Balda bulunan bazı mineraller;
POTASYUM(K), KLOR(Cl), KÜKÜRT(S),
KALSİYUM(Ca), SODYUM(Na), FOSFOR(P),
MAGNEZYUM(Mg), SİLİSYUM(Si), DEMİR(Fe),
MANGAN(Mn), BAKIR(Cu)
Aminoasitler
Proteinlerin yapı taşlarıdır. Hücreleri yapılandırır, onarır, enzimlerin oluşturulmasından sorumludur. Ruh sağlığımızda temel bir rol oynarlar. Proteinlerin parçalanarak aminoaside dönüşümü aminoasitlerin vücutdaki ilk işlevleridir. Bu dönüşümden sonra aminoasitler bulabildiği heryerde nitrojen ile birleşerek vücudumuzun kullanabileceği binlerce çeşit protein formatını alır.
Balda bulunan bazı asitler,
ASETİKASİT, BÜTİRİKASİT, SİTRİK ASİT, FORMİK ASİT,
MALİKASİT, LAKTİK ASİT, SÜKSİNİKASİT, GLİKONİKASİT,
OKSALİKASİT, KAPRİKASİT, TANNİKASİT, TARTARİKASİT, LARİKASİT
Balda en fazla bulunan asit komponent glikonik asittir. Balın asitliği mikroorganizmalara karşı stabilizesini artırırken arılar bala formik asit ilave ederek balın olgunlaşmasına yardım ederler. Balın düşük ph değerinden sorumlu olan asit miktarının bal gözleri sırlanmadan önce arıların iğnesinden bu gözlere enjekte ettikleri formik asitten ileri geldiği bildirilmiştir.Ballar genelde asitik reasiyon gösterip PH 3.5-5.5 arasındadır. Balda yüksek asit değerinin tespit edilmesi zamanla fermantasyona uğradığını sonuçta alkolun bakteriyal etkilerle asitik aside dönüştüğünü göstermektedir.
Enzimler
Enzimler vücutta bütün biokimyasal süreci organize eder, düzene koyar, hızlandırır ve hastalıkları iyileştirir. Bal enzimler bakımından oldukça zengindir. Bu enzimlerin bir kısmı bitkilerden bir kısmı da arının başındaki bezlerden salgılanmaktadır.
Balda bulunan bazı enzimler;
AMİLAZ(DİASTAZ), İNVERTAZ(SAKKAROZ), KATALAZ(Cat), FOSFOTAZ, OKSİDAZ, NİKOTİN
Balın antibakteriyel etkiside hidrojen,proksit ve lizozim enzimlerine bağlıdır. Ayrıca balda vücudun çok az üretebildiği chocin maddesi vardır. Chocin karaciğerin yağ metobolizmasını ayarlar ve bu organın yağlanmasını önler.
1971 yılında nişantaşında doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Nilüfer Hatun okulunda, Liseyi Kabataş Lisesinde, işletme eğitimini Çukurova Üniversitesinde aldı. Fransızca ve İngilizce bilmektedir. Evli bir kız çocuk babasıdır. Çeşitli kurs ve sertifika programlarıyla otelcilik konusunda kendisini geliştirdi.
Swissotel the bosphorusta İsviçrelilerden lüks ve konforu, Japonlardan dakiklik ve ekip çalışmasını, Çırağan Palace Hotel Kempinski de almanlardan disiplinli çalışmayı, Crowne Plaza Atakoy ve Ceylan Intercontinental da Amerikalılardan uluslararası rekabet ve satış pazarlama yöntemlerini, ALKENT 2000 Yeditepe sitesinde alarko hillside dan sonra işletmeci olarak ultra lüks site local işletmeciliğini, Atilim Üniversitesinde vakıf üniversitesi bakış ve anlayışını, Limon Endüstriyel Yemek A.Ş. de tüm İSO yonetim, denetim sistemlerinin kurulum ve işletimini, bilgi yönetsel becerilerine ekledi tema vakfından aldığı eğitimden sonra Kastamonu Arıcılar Birliği Başkan Yardımcısı olarak bölgesindeki ilk ruhsatlı arıcılık işletmesini 2004'de açtı. 15 kadar endemik çiçeklerle bezenen ılgaz coğrafyasında ham bal, polen, propolis, arı sütü, arı zehiri üretimiyle doğadaki dostunuz; arılara ve ayılara fısıldayan adam.